27.6.14

Päronkaka med krämig jordgubbsspread

På begäran lägger jag ut ett recept som jag testade igår för att kunna användas under kursen på Kreativa veckan i Henriksdal, Kristinestad på lördag. Inspiration hämtad från boken Smarta Sötsaker av Ulrika Hoffer.



Päronkaka
1 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 skalade och rivna päron
3 ägg
1 msk juice från lime eller citron
kokosolja

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt rivna päron och äggulor. Vispa äggvitorna vita och vänd ner i smeten. Grädda i 180 grader ca 20 minuter i form smörjd med kokosolja.

Jordgubbstopping
1,5 dl cashewnötter
1 dl chiapudding (ca 1 msk chia/1,5 dl vatten)
200 g frysta jordgubbar
1 mogen banan
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3 msk pressad saft från lime

Blanda alla ingredienser i matberedare/mixer. Ställ i kallt för rätt konsistens. Om man vill att fyllningen ska stelna kan man öka på mängden kokosolja. Bred över kall kaka. Som dekoration fungerar färska bär eller kokosflingor väl.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar